Δραματοθεραπευτικά εργαστήρια σε συνεργασία με το κέντρο "ΨΥΧΟΔΟΣ" για το 2009

Τα εργαστήρια αυτά γίνονται σε συνεργασία με το κέντρο "ΨΥΧΟΔΟΣ".
Είναι δύωρης διάρκειας και γίνονται μία Τρίτη το μήνα.
Το πρόγραμμα εργαστηρίων για το 2009 είναι:

Τρίτη 10/2/09: "Η θεραπευτική μάσκα"
Δημιουργικό εργαστήρι στο οποίο θα κατασκευαστούν μάσκες από διάφορα υλικά και θα αξιοποιηθούν με τρόπο που ο καθένας από τους συμμετέχοντες να πλησιάσει άγνωστες πτυχές του εαυτού όπως αυτές αποκαλύπτονται μέσω της ασφάλειας της κάλυψης που παρέχει το προσωπείο και η ομάδα.

Τρίτη 10/3/09: "Αντρικά και γυναικεία αρχέτυπα"

Στόχος του εργαστηρίου είναι η αποκάλυψη ασυνείδητων αναπαραστάσεων που ο κάθε συμμετέχων θα έχει για τα δύο φύλα και να κατανοήσει ποιο/ποια από τα βασικά φυλετικά αρχέτυπα ο ίδιος υιοθετεί που σχετίζεται άμεσα και με την επιλογή του ανάλογου ερωτικού συντρόφου.

Τρίτη 7/4/09: "Κρίση: Κίνδυνος ή ευκαιρία;"

Οι κινέζοι διαβάζουν το ιδεόγραμμα του ιδεογράμματος "Κρίση" με δύο διαφορετικούς τρόπους: Κίνδυνος και ευκαιρία. Στο εργαστήρι αυτό θα επικεντρωθούμε στην κρίση, είτε αυτή έχει να κάνει με την προσωπική πορεία του ατόμου, είτε με κοινωνικοοικονομικές αλλαγές που πλήττουν την σταθερότητα και την ικανότητα του καθένα να χαράζει πλεύση μέσα σε τέτοιες συνθήκες.

Τρίτη 12/5/09: "Η χρήση της φωτογραφίας στη θεραπεία"
Θα δουλέψουμε πάνω σε τεχνικές που σχετίζονται με τη χρήση της φωτογραφίας όπως: photolangage, δραματοθεραπευτικές απεικονίσεις, φωτογραφικό γενεόγραμμα. Οι συμμετέχοντες θα φέρουν φωτογραφίες και θα δημιουργήσουν νέες εικόνες με νόημα, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Τρίτη 9/6/09: "Η ευεργετική συνάντηση με τη σκιά"
Η σκιά θα δουλευτεί δραματοθεραπευτικά με φωτισμούς και δημιουργικά δρώμενα σε δύο επίπεδα. Ένας στόχος είναι να αναδειχθούν θέματα που έχουν να κάνουν με το σκοτεινό τμήμα του ψυχισμού που συνήθως προβάλλεται στους άλλους κάνοντας ζημιά στις σχέσεις. Ο άλλος αφορά στην επεξεργασία θεμάτων που αφορούν φοβίες ή απλά φόβους μέσα στο ασφαλές περιβάλλον της εργαστηριακής ομάδας.

Τρίτη 14/7/09: "Από τις ρίζες στον εαυτό"
Στόχος του εργαστηρίου είναι η κατανόηση της επίδρασης της ιστορίας της οικογένειας στην ταυτότητα του καθένα μας. Εργαλεία της δουλειάς μας θα είναι το γενεόγραμμα σε συνδυασμό με τεχνικές δραματοθεραπείας.

Τρίτη 8/9/09: "Χαμένος χρόνος"

Ποιος είναι χαμένος χρόνος; Γιατί υπάρχει; Τι σημαίνει για τον ψυχισμό μας; Μπορεί να μετουσιωθεί σε κάτι ωφέλιμο για τη ζωή μας; Ερωτήματα που θα απαντηθούν με αφορμή ειδικά σχεδιασμένες πάνω σε αυτό το θέμα δραματοθεραπευτικές τεχνικές.

Τρίτη 13/10/09: "Το όνειρο"
Ένα εργαστήρι που μετατρέπει το όνειρο σε δράση, τις εικόνες του σε σκηνικά και τον ονειρευόμενο σε σκηνοθέτη. Στόχος η συνειδητοποίηση του κρυφού περιεχομένου του ονείρου, αλλά και η ανάδειξη του σε πολύτιμο μέσο ψυχοθεραπείας.

Τρίτη 10/11/09: "Η σχέση με το σώμα"
Το σώμα ως βασικό στοιχείο ταυτότητας θα μας απασχολήσει σε αυτό το εργαστήρι.
Θα επικεντρωθούμε κυρίως στην εικόνα του σώματος. Στην αντίληψη δηλαδή που έχουμε για το σώμα μας μέσα από το ευρύ φάσμα των τεχνικών των ψυχοθεραπειών μέσω τέχνης.

Τρίτη 8/12/09: "Μυθικοί ήρωες/σύγχρονοι δράστες"

Μέσα από τη δραματοθεραπευτική περιπέτεια και τον πλούτο της μυθολογίας, θα εξερευνήσουμε τους ρόλους που παίζουμε στη σύγχρονη ζωή μας και ποιοι από αυτούς είναι περισσότερο ή λιγότερο ωφέλιμοι για τον Εαυτό.

Τόπος εργαστηρίων: ΨΥΧΟΔΟΣ, Παράσχου 85 Αθήνα
Κόστος συμμετοχής: 50 Ευρώ
Τηλέφωνα επικοινωνίας και δηλώσεις συμμετοχής: 2108064426, 6945350084