Μόνιμες υπηρεσίες

Από το 1995 κι ως σήμερα, παρέχεται ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία με ασφάλεια από την Δήμητρα Σταύρου, κάτοχο άδειας άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου και δραματοθεραπεύτρια.

Η δραματοθεραπεία είναι η κεντρική μέθοδος στον Πολυχώρο Θεραπείας και Τέχνης, ωστόσο γίνονται και συνεδρίες ψυχοδυναμικού τύπου που βασίζονται αποκλειστικά στον λόγο. 

Οι ατομικές συνεδρίες γίνονται συνήθως μία φορά την εβδομάδα και διαρκούν πενήντα λεπτά. Μπορούν να είναι δραματοθεραπευτικές συνεδρίες ή όχι ανάλογα με την περίπτωση και πάντα σε συνενόηση με την ψυχολόγο.

Οι ομαδικές συνεδρίες γίνονται επίσης μία φορά την εβδομάδα αλλά διαρκούν μιάμιση ώρα. Στις ομάδες δουλεύουμε δραματοθεραπευτικά, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μεικτής ομάδας (μία φορά η συνεδρία είναι αναλυτική και την άλλη  δραματοθεραπευτική). Ο  μεγαλύτερος αριθμός ατόμων στις ομάδες που παρέχονται στον Πολυχώρο Θεραπείας και Τέχνης είναι 8 άτομα. Σε ομάδα μπαίνει ένα νέο μέλος μετά από συνεννόηση  με την ψυχολόγο και μετά από κάποιες συνεδρίες γνωριμίας και αναγνώρισης του αιτήματος, ώστε να είναι περισσότερο αποτελεσματική η δουλειά στην ομάδα αλλά και για την διαφύλαξη ενός ασφαλούς ομαδικού θεραπευτικού περιβάλλοντος.

Αντιμετωπίζονται θεραπευτικά με υπευθυνότητα σε εύλογο χρόνο και με λογική αμοιβή:

-Αγχώδεις διαταραχές/Κρίσεις πανικού
-Κατάθλιψη
-Ιδεοψυχαναγκασμοί
-Προβλήματα σχέσεων 
-Εξαρτητικές συμπεριφορές (ουσίες, αλκοόλ, τζόγος, ίντερνετ)
-Διατροφικές διαταραχές
-Ψυχοσωματικές εκδηλώσεις
-Προβλήματα επικοινωνίας/προσαρμογής
-Ψυχώσεις 
-Θέματα ταυτότητας και ψυχικής ωρίμανσης
-Υποστηρικτικές υπηρεσίες (σε περίπτωση πένθους, απώλειας κλπ).

Παρέχονται επίσης συνεδρίες ζευγαριού και οικογένειας, εφόσον το αίτημα αφορά το ζευγάρι ή την οικογένεια.

Οι ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες πλαισιώνονται, όποτε χρειαστεί από την ένα δίκτυο συνεργατών άλλων ειδικοτήτων (ψυχίατρο, παιδοψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό κ.ά), προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματική η θεραπεία όταν απαιτείται διεπιστημονική παρέμβαση. 

Παρέχεται επίσης διάγνωση προσωπικότητας και ψυχοπαθολογίας με την χρήση έγκυρων και αξιόπιστων ψυχομετρικών εργαλείων (τεστ) καθώς και γραπτή βεβαίωση για οποιαδήποτε χρήση.

Τέλος, κάθε χρόνο είναι προγραμματισμένη σειρά ανοικτών θεματικών σεμιναρίων που γίνονται συνήθως μέσα σε σαββατοκύριακο και απευθύνονται τόσο προς ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και για επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την δραματοθεραπεία.

Οι συνεδρίες γίνονται με ραντεβού που κανονίζονται τηλεφωνικώς: 2108064426/6945350084.