Μάσκα: Η θεραπευτική Περσόνα



Τρίωρο βιωματικό εργαστήριο Δραματοθεραπείας,
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου,
5.00-8.00 μ.μ.


Η μάσκα είναι αντικείμενο που χρησιμοποιήθηκε από όλους τους λαούς και συναντιέται σε όλες τις χρονικές περιόδους του ανθρώπου. Η πανανθρώπινη αλήθεια της βρίσκεται στο γεγονός ότι το πρόσωπο είναι το κυριότερο στοιχείο της ταυτότητας και εκδηλώνει όλες τις ψυχικές μεταπτώσεις. Με τον τρόπο αυτό επικοινωνεί μη λεκτικά αλλά με σαφήνεια με τους άλλους.
Στη μάσκα η έκφραση παγώνει σε μία στιγμή. Έτσι, η μάσκα μπορεί να παίζεται με διαφορετικούς τρόπους και να γεννά ρόλους.
Καλύπτοντας και αποκαλύπτοντας συγχρόνως, η μάσκα ως θεραπευτική διαμεσολάβηση γίνεται η γέφυρα πρόσβασης στον εσωτερικό εαυτό. Η πρόσβαση γίνεται με ασφάλεια, γιατί το πρόσωπο είναι καλυμμένο. Ο ρόλος αναδύεται με φυσικό τρόπο και ο δρόμος για την αυτεπίγνωση ανοίγεται με την βοήθεια των μελών της ομάδας εργασίας. Στο εργαστήριο αυτό οι μάσκες θα κατασκευαστούν από τα ίδια τα άτομα που θα συμμετέχουν και θα αποκωδικοποιηθούν αργότερα από το σύνολο της ομάδας.
Μπορούν να συμμετέχουν άτομα ενήλικα με θεραπευτικό ή επαγγελματικό/ επιμορφωτικό αίτημα.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν άνετα ρούχα που ενδέχεται να λερωθούν και χοντρές κάλτσες.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους το επιθυμούν.
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Δήμητρα Σταύρου, Ψυχολόγος/Δραματοθεραπεύτρια www.drama-therapy.blogspot.com.
Όσοι θέλουν να συμμετέχουν πρέπει να επικοινωνήσουν με email (dstavrou@panteion.gr) ή τηλεφωνικώς (6945350084) τουλάχιστον τρεις μέρες πριν τη διεξαγωγή του εργαστηρίου.