Κύκλος σεμιναρίων 2007-2008

Βιωματικά Εργαστήρια Δραματοθεραπείας 2008

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008
«Για ένα πραγματικά νέο έτος»: Πρόκειται για ένα ταξίδι στον χρόνο με σκοπό την συνειδητότητα των περασμένων, της σημερινής κατάστασης και προετοιμασία για αυτά που θα έρθουν.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008
«Η χρήση της φωτογραφίας στην θεραπεία»: Θα δουλέψουμε πάνω σε τεχνικές που σχετίζονται με τη χρήση της φωτογραφίας όπως: photolangage, δραματοθεραπευτικές απεικονίσεις, φωτογραφικό γενεόγραμμα. Οι συμμετέχοντες θα φέρουν φωτογραφίες και θα δημιουργήσουν νέες εικόνες με νόημα, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2008
«Γυναικεία και αντρικά αρχέτυπα»: Στόχος του εργαστηρίου είναι η αποκάλυψη ασυνείδητων αναπαραστάσεων που ο κάθε συμμετέχων θα έχει για τα δύο φύλα και να κατανοήσει ποιο/ποια από τα βασικά φυλετικά αρχέτυπα ο ίδιος υιοθετεί που σχετίζεται άμεσα και με την επιλογή του ανάλογου ερωτικού συντρόφου.

NEO!
Κυριακή 30 Μαρτίου 2008
Η επικοινωνία στις ερωτικές/συντροφικές σχέσεις: Εργαστήρι δραματοθεραπείας και χοροθεραπείας σε συνεργασία με τον χοροθεραπευτή Δημήτρη Ζάχο.
Μέσα από μια δημιουργική διαδικασία, την έκφραση, την κίνηση του σώματος, παιχνίδια ρόλων και άλλες τεχνικές θα έρθουμε σε επαφή με τον τρόπο που επικοινωνούμε λεκτικά και μη λεκτικά στις σχέσεις ζεύγους.

Κυριακή 13 Απριλίου 2008
«Σκηνοθεσία ζωής»: Ο κάθε συμμετέχων θα έχει την ευκαιρία να σκηνοθετήσει τους βασικότερους σταθμούς της ζωής του χρησιμοποιώντας τα μέλη της ομάδας εργασίας και να βρεθεί μέσω της αισθητικής απόστασης, στη θέση του θεατή, με σκοπό την ανάδειξη νοήματος σε όσα έχουν συμβεί.

Κυριακή 4 Μαΐου 2008
«Σώμα και λογοτεχνία»:
Μέσα από λογοτεχνικά αποσπάσματα (ποιήματα, πεζά, θεατρικά αλλά και στίχους τραγουδιών) οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν με κίνηση, χορό και άλλες σωματικές τεχνικές τα βασικότερα θέματα που απασχολούν την ανθρώπινη φύση.

Κυριακή 1 Ιουνίου 2008
«Συνομιλώντας με το όνειρο»
: Μέσα από δραματοθεραπευτικές τεχνικές, φωτισμούς, αυτοσχέδια σκηνικά και κοστούμια, θα δουλέψουμε πάνω σε όνειρα, προκειμένου να τα φωτίσουμε και να φέρουν νέα στοιχεία στην συνείδηση.

Εισηγητές εργαστηρίων:
Δήμητρα Σταύρου: Ψυχολόγος, Δραματοθεραπεύτρια (μέλος Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας).

Αννέτα Ηλιάδη (συμμετέχει στο "Σώμα και Λογοτεχνία"): Δραματοθεραπεύτρια, Χοροθεραπεύτρια (Μέλος της British Association of Dramatherapy).

Δημήτριος Ζάχος (συμμετέχει στο "Επικοινωνία στις ερωτικές/συντροφικές σχέσεις" Χοροθεραπευτής Κιν.Θεραπευτής, www.dimitrioszaxos.com)

΄Ωρες εργαστηρίων: 5.00-8.00 μ.μ.
Τόπος εργαστηρίων: Manifactura Art Lab, Ζωοδόχου Πηγής 29 Εξάρχεια.
Κόστος κάθε εργαστηρίου: 40 Ευρώ/60 Ευρώ τα εργαστήρια με δύο θεραπευτές)

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους το επιθυμούν
Πληροφορίες/Δηλώσεις συμμετοχής: dstavrou@panteion.gr, 6945350084