Το εργαστήρι στις 18 Απρίλη: Η φωτογραφία στη θεραπεία

Η φωτογραφία ως διαμεσολάβηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως προβλητικό μέσο, όσο και ως μέσο έκφρασης και δημιουργικότητας.
Το ενδιαφέρον με τη φωτογραφία είναι ότι επειδή στηρίζεται στη χρήση της τεχνολογίας, όσο αυτή αλλάζει, προστίθενται νέα χαρακτηριστικά που γεννούν όλο και νέες τεχνικές διαμεσολάβησης.
Στο εργαστήρι αυτό θα χρησιμοποιήσουμε τη φωτογραφία ως συμπληρωματικό μέσο της δραματοθεραπείας, αλλά και ως αυτόνομο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για τις επιτόπου φωτογραφικές λήψεις, και δύο φωτογραφίες (μία με τους σημαντικούς άλλους, και μία του εαυτού τους).
Θα δουλέψουμε πάνω στα θέματα ταυτότητας και διαπροσωπικών σχέσεων.
Ο χαρακτήρας του εργαστηρίου θα είναι πρωτίστως δημιουργικός και θεραπευτικός (υπό την έννοια της ανάδειξης λανθάνοντος περιεχομένου του ψυχικού κόσμου).
Απευθύνεται τόσο σε θεραπευτές, ψυχιάτρους, ψυχολόγους και γενικότερα όσους ασχολούνται με τις ανθρωπιστικές επιστήμες, αλλά και σε φωτογράφους που θέλουν να έρθουν σε επαφή με νέες προοπτικές της τέχνης τους.

Εισηγήτρια εργαστηρίου: Δήμητρα Σταύρου (Ψυχολόγος/Δραματοθεραπεύτρια, μέλος Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και του Δ.Σ. της Ένωσης δραματοθεραπευτών και παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας).
Χρόνος εργαστηρίου: Κυριακή 18 Απριλίου 2010, 5.00-8.00 μ.μ.
Τόπος εργαστηρίου: Manifactura ART LAB Ζωοδ. Πηγής 29 Αθήνα.
Κόστος συμμετοχής: 50 Ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2108064426, 6945350084.