Τρίτη, Απριλίου 05, 2011

Το εργαστήρι του μήνα: Σχέσεις ζεύγους: Τέσσερα πιθανά σενάρια

Κυριακή 10 Απριλίου 2011
5.00-8.00μ.μ.

Ένα εργαστήρι που επαναλαμβάνεται λόγω της απήχησης του.
Στηρίζεται στην τυπολογία ζευγαριών ενός από τους μεγαλύτερους Γάλλους ψυχαναλυτές, του Didier Anzieu , που καταδεικνύει τα τέσσερα πιθανά σενάρια-δρόμους της εξέλιξης μίας ερωτικής σχέσης μετά τον πρώτο ερωτικό ενθουσιασμό.

Κάποια από αυτά τα σενάρια είναι ωφέλιμα για τα άτομα, αλλά όχι για τη σχέση, κάποια άλλα είναι για τη σχέση αλλά όχι για τα άτομα. Μόνο ένα είναι αυτό... που μπορεί να φέρει τόσο την ευτυχία στα μέλη, όσο και την μακροβιότητα στη σχέση.

Η προσωπική μας ιστορία και η σχέση των γονιών μας όπως την έχουμε βιώσει ως παιδιά επιδρούν καθοριστικά πάνω στις ερωτικές σχέσεις που συνάπτουμε ως ενήλικες.

Ένα εργαστήρι που μέσα από τη δραματοποίηση και τα παιχνίδια ρόλων στοχεύει στην πρόληψη της σχέσης ζεύγους και προτείνει θεραπευτικούς δρόμους.

Στο συγκεκριμένο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν και ζευγάρια, ενώ απευθύνεται τόσο σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το θέμα, όσο και σε επαγγελματίες του χώρου ψυχικής υγείας που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τη μέθοδο της δραματοθεραπείας.

Εισηγήτρια εργαστηρίου: Δήμητρα Σταύρου (Ψυχολόγος/Δραματοθεραπεύτρια).

Κόστος συμμετοχής: 50 Ευρώ.
Για επιβεβαίωση συμμετοχής και κράτηση θέσης: 2108064426, 6945350084