"Πίσω στην χώρα των Ηδώνων" 21-23 Φεβρουαρίου, στο Νομό Δράμας

To δεύτερο αυτοτελές δραματοθεραπευτικό σεμινάριο του κύκλου "Με διαβατήριο τον μύθο"  με θέμα την παιδική ηλικία, θα πραγματοποιηθεί στο Νομό Δράμας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
Yamamoto Gendai




Ο επόμενος σταθμός της διαδρομής μας είναι μία επιστροφή πίσω, στην Χώρα των Ηδώνων. Εκεί που ως παιδιά κατοικήσαμε, παίξαμε, σκαρφαλώσαμε, συνευρεθήκαμε, φανταστήκαμε, πειραματιστήκαμε, ενθουσιαστήκαμε, ξεσηκώσαμε τον κόσμο!

Κεντρική μυθική φιγούρα σε αυτό το σεμινάριο αφιερωμένο στην παιδική ηλικία θα είναι ο Διόνυσος, του οποίου η λατρεία ήταν πολύ διαδεδομένη σε όλη τη Μακεδονία και την Θράκη. Ο Διόνυσος ο Βλαστικός, ο Λυσίας, ο Ελευθερέας, ο Διγενής-γεννημένος πρώτα από την φωτιά και μετά από το νερό. Ο θεός του δράματος, της έκστασης και του παιχνιδιού είναι η έμπνευση μας για να θυμηθούμε την παιδική ηλικία την μόνη ελεύθερη περίοδο της ζωής από τη συμβατικότητα.

Το καρναβάλι, προερχόμενο από τον Διόνυσο, μας δίνει την ευκαιρία να ξεφαντώσουμε, να πιούμε άφθονο κρασί, να βγάλουμε την μάσκα του ενήλικα, να απομακρυνθούμε από τις ευθύνες της πραγματικότητας και να απολαύσουμε τον χώρο της φαντασίας και της ευχαρίστησης, όπως τότε. Να ξαναβρούμε τον θησαυρό της παιδικής ηλικίας εκεί, πλάι στο Χρυσό Βουνό, το όρος Παγγαίο. Τα ίχνη υπάρχουν εκεί, στις σπηλιές, στο δάσος, στο ιερό.

*Ήδωνες :αρχαίος λαός της περιοχής, γνωστός για την οργιαστική λατρεία του Διονύσου



                                                  Πρακτικές πληροφορίες
                                                       

Βάση μας: Καλή Βρύση, Νομός Δράμας

Χρόνος: Σάββατο 21 Φεβρουαρίου- Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Έναρξη σεμιναρίου: Σάββατο 9.30 π.μ. στον Ξενώνα “Ακτίνα”, Καλή Βρύση.

Τιμή σεμιναρίου: 120 Ευρώ-(Έγκαιρη εγγραφή ως τις 5 Φεβρουαρίου 100 Ευρώ).

Διαμονή

Στο παλιό καπνόσπιτο που μετατράπηκε στον Ξενώνα «Aktina Bike Hotel»
Πληροφορίες: http://www.aktinabikehotel.gr/ , τηλ. 25220 51000.

Τιμή δωματίου 15 ευρώ το άτομο με πρωινό σε δίκλινο.

Οι συμμετέχοντες προτείνεται να έχουν μαζί τους άνετα και ζεστά ρούχα που μπορεί και να λερωθούν, άνετα παπούτσια (οπωσδήποτε ακόμη ένα δεύτερο ζευγάρι) αδιάβροχο ζεστό μπουφάν, σκούφο, γάντια και σακίδιο.

Η κράτηση θέσεων κατοχυρώνεται με την έγκαιρη καταβολή του ποσού των 40 ευρώ στον λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς: ΙΒΑΝ GR 01721350005135072829973.

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Τριγάζη Φώφη: 2106125433 κιν. 6936726500                  Σταύρου Δήμητρα: 2108064426 κιν. 6945350084

Συνδεθείτε με την σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/dramamythos. Για τους συμμετέχοντες έχει δημιουργηθεί και η σελίδα της εκδήλωσης για να ρυθμίζονται πρακτικά και άλλα θέματα