"Το αλάτι της Ζωής" Κυριακή 15 Μαρτίου, στο Αλατοσπήλαιο της Γλυφάδας

"
Γιατί είμαστε πράγματι παιδιά του σύμπαντος" 

Διονύσης Σιμόπουλος

                                                                  
Η ζωή είναι ένα δώρο που ενίοτε τείνουμε να ξεχνούμε και μας ξεγλυστρά μέσα από τα δάχτυλα. Η ρουτίνα, οι υποχρεώσεις, οι δυσκολίες βαραίνουν τους ώμους και την διάθεση. Λειτουργούμε μηχανικά, γκρινιάζουμε, δίνουμε έμφαση σε αυτό που μας λείπει-το κενό, ή στο πρόβλημα, την δυσκολία, την μαυρίλα του κόσμου. Ένα πλήθος νέων αναγκών έχει προστεθεί στην σύγχρονη ζωή και μας απομακρύνει ακόμη περισσότερο από το κέντρο της ύπαρξής, την ουσία. 
"Το αλάτι της ζωής " είναι ένα δραματοθεραπευτικό σεμινάριο για την ουσία της ζωής αλλά και για τη νοστιμιά της εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο, best seller, της Γαλλίδας ανθρωπολόγου Francoise Heritier, συνεργάτιδας του Claude Levi-Strauss. Η συγγραφέας το γράφει σε λίγους μήνες στα 93 της χρόνια, ως έναν απολογισμό του τι σημαίνει να ζει κανείς και το έργο της τιμήθηκε ως το πιο αισιόδοξο βιβλίο στην Γαλλία.
Δίνοντας έμφαση στην μεταφορική σημασία του χώρου, το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε  ένα αλατοσπήλαιο, κατάλληλα διαμορφωμένο ως θεραπευτικός χώρος. Το σπήλαιο επιλέγεται για την μεταφορική του δύναμη, ως καταφύγιο της ψυχής αλλά και ως μεταβατικός χώρος που επιτρέπει την κατάδυση στο ασυνείδητο. Ακόμη περισσότερο ενισχύεται η συμβολική του χώρου αφού η σύσταση του συγκεκριμένου σπηλαίου είναι από αλάτι. Αλάτι που συμβάλλει στην αποτοξίνωση και ξεκουράζει. Αλάτι που υπάρχει παντού γύρω μας αλλά και μέσα μας, στην θάλασσα, στην πέτρα αλλά, κυρίως, στους χυμούς του σώματος.
'Ετσι, το σεμινάριο αυτό στον θεραπευτικό χώρο του αλατοσπηλαίου με την αξιοποίηση της δραματοθεραπευτικής μεθόδου  θα επιχειρήσει να δημιουργήσει τις συνθήκες σύνδεσής με την αρχέγονη φύση μας,  να αποτελέσει πέρασμα από το περιττό στο ουσιώδες αλλά και να συμβάλλει στην αναγνώριση του θαύματος που λέγεται ζωή.
Τόπος: Αλατοσπήλαιο Γλυφάδας, Βουλιαγμένης 85 & Ανθέων , City Plaza ισόγειο.
Χρόνος: Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, 12.00-15.00
Κόστος σεμιναρίου: 50 ευρώ
Συντονίστρια σεμιναρίου: Δήμητρα Σταύρου Ψυχολόγος/ΔραματοθεραπεύτριαΠληροφορίες/δηλώσεις συμμετοχής: 2108064426-6945350084