Η συνάντηση της Δραματοθεραπείας με την Θεραπευτική Ποίηση (Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου)

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου
(17.00-20.00)

Σεμινάριο
"Η συνάντηση της Δραματοθεραπείας με την Θεραπευτική Ποίηση"

Denis Brown


Κάθε δραματοθεραπευτικό γεγονός/συνεδρία αποτελεί ένα γεγονός πολιτισμού. 
Πόσο μάλλον ένα δραματοθεραπευτικό σεμινάριο που βασίζεται στον ποιητικό λόγο και τον συνδυασμό των τεχνών.
Η ποίηση έχει πολλές φορές στο παρελθόν βρει στέγη στον Πολυχώρο Θεραπείας και Τέχνης μέσα από δραματοθεραπευτικά σεμινάρια, ομάδα ανάγνωσης ποίησης που λειτουργούσε παλαιότερα αλλά και ποιητικές βραδιές με γιορτινό χαρακτήρα. 
Αυτή τη φορά όμως το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στην "Θεραπευτική Ποίηση", όρος που αποδίδεται στα ποιήματα που ανακουφίζουν από τον ψυχικό πόνο ή προσφέρουν νέες δυνατότητες για ψυχική ανάταση.

 Έχουν επιλεχθεί ποιήματα, περισσότερο ή λιγότερο γνωστών ποιητών-Ελλήνων και ξένων, που είτε από μαρτυρίες ανθρώπων είτε από την επιλογή της ψυχολόγου κρίθηκαν ως θεραπευτικά- ενώ δίνεται η δυνατότητα και συμμετοχής των μελών με δικές τους προτάσεις ποιημάτων, τα οποία μέσα από το δικό τους βίωμα έχουν αξιολογήσει ως θεραπευτικά. 

 Η δραματοθεραπευτική μέθοδος μπορεί να αξιοποιήσει την ποίηση ως συμβολική διαμεσολάβηση και να ενδυναμώσει την ευεργετική επίδρασή της στον ψυχισμό, συνδυάζοντας το βίωμα και την πράξη με τον ποιητικό λόγο, αφυπνίζοντας την δημιουργικότητα προς όφελος του ανθρώπου.

 Μπορούν να συμμετέχουν όσοι θέλουν να δουλέψουν θεραπευτικά και αγαπούν την ποίηση.
Όσοι εγγραφούν στο σεμινάριο θα κληθούν να απαντήσουν, εφόσον το επιθυμούν,  μέσω μαιλ ή τηλεφώνου σε ένα μικρό τεστ (τεσσάρων απλών ερωτήσεων)  προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικό το σεμινάριο και να τους αφορά περισσότερο.


Συντονίστρια Σεμιναρίου: Δήμητρα Σταύρου- Ψυχολόγος/Δραματοθεραπεύτρια
Τιμή σεμιναρίου: 30 Ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής: Ως την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου. Η κράτηση θέσης γίνεται με προπληρωμή του 50% τουλάχιστον του σεμιναρίου στον αρ. λογαριασμού της Τράπεζας Πειραιώς: 5043-020288-701 ή με καταβολή του ποσού στον Πολυχώρο Θεραπείας και Τέχνης  ως την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου. 

Τόπος: Πολυχώρος Θεραπείας και Τέχνης, Πρεβέζης 18, 15121, Πεύκη




Δηλώσεις συμμετοχής/πληροφορίες: 2108064426, 6945350084.