Eros Data Bank

eros data bank πρώτη φάση του πρότζεκτ. Η εγκατάσταση συλλογής του πρώτου υλικού στο συνέδριο 3&4 Δεκεμβρίου

Το ιστολόγιο Eros Data Bank, η δεύτερη φάση του σχεδίου



'Ενα project δύο φάσεων- μία συλλογική τράπεζα συμβολικού υλικού για τον έρωτα

Το σχέδιο αυτό δημιουργήθηκε για το 4ο διεθνές συνέδριο δραματοθεραπείας και παιγνιοθεραπείας με θέμα "Έρως και Ψυχή: Μύθος και προοπτική"  κι έχει σκοπό να δημιουργήσει μία συλλογική τράπεζα συμβολικού υλικού για τον έρωτα, μία βάση δεδομένων στην οποία μπορούμε να ανατρέξουμε όλοι οι ψυχοθεραπευτές που θέλουμε να δουλέψουμε αυτό το θέμα, αλλά και καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί κι όσοι άλλοι ενδιαφέρονται.
Η πρώτη φάση ήταν η δημιουργία μίας εγκατάστασης στον χώρο του συνεδρίου όπου συγκέντρωνε το πρώτο υλικό.
Αυτό το υλικό σε δεύτερο χρόνο μπήκε στο ιστολόγιο Eros Data Bank το οποίο είναι ανοιχτό μόνο σε όσους έχουν συμβάλλει με αποστολή κάποιου υλικού για τον έρωτα.
Το ζητούμενο υλικό συμβολικό, συνήθως καλλιτεχνική δημιουργία, μπορεί να είναι: Ένα τραγούδι, ένα χάικου, ένα ποίημα, διήγημα, μυθιστόρημα, ένα γνωστό απόφθεγμα, μία παροιμία, μία ταινία, μία τηλεοπτική σειρά ή ένα απόσπασμα από ταινία, ένα κόμιξ, ένας μύθος, ένας θρύλος, οποιαδήποτε πληροφορία για κάποιο γεγονός φεστιβάλ, συνέδριο που γίνεται στον κόσμο για το θέμα, ένας πίνακας ζωγραφικής, μία άρια, ένα γλυπτό κι ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
Δεν είναι το ζητούμενο να μας δώσετε ένα προσωπικό σχόλιο πάνω στον έρωτα αλλά να μας προτείνετε κάποια συμβολική (κι όχι προσωπική) πηγή, όπως αυτές που προαναφέρθηκαν.
Το σχέδιο ξεκίνησε στα πλαίσια του συνεδρίου. Ωστόσο συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο στέλνετε υλικό και υπάρχει διάδραση.
Αν θέλετε να συμμετέχετε με το όνομα σας ή ανώνυμα μπορείτε να προτείνετε το υλικό σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: erosdatabank@gmail.com
Το υλικό που στέλνετε δημοσιεύεται στο ιστολόγιο για τα μέλη του και αμέσως σας έρχεται πρόταση για να γίνετε μέλος αυτής της διαδικτυακής κοινότητας και να επωφεληθείτε από την ιδιότυπη αυτή συλλογή υλικού.

Η τράπεζα δεδομένων "Eros Data Bank" εκπορεύεται από την ιδέα της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, ως απάντηση στην κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά πρωτίστως ηθική και πολιτισμική. Μέσα σε μία εποχή ναρκισσισμού, ξεχάσαμε τον έρωτα και γίναμε ιδιώτες (idiots!). Όμως ο Έρωτας στρέφεται έξω από το Εγώ αναζητώντας την Ένωση με τον άλλον.

Αν θέλετε να μεγαλώσει αυτή η κοινότητα και η συλλογική αυτή τράπεζα τότε μπορείτε να κοινοποιήσετε την πρόσκληση σε φίλους ή όποιους άλλους πιστεύετε ότι μπορεί να ενδιαφέρονται.