Εκτιμώντας... ή "το τελευταίο παγωτό του καλοκαιριού"

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

Δραματοθεραπευτικό σεμινάριο 




Πόσα πολύτιμα πράγματα, όπως περιέργεια, ενθουσιασμό, φιλομάθεια, χαρά, έκπληξη, παιχνίδι,  έχουμε για τα καλά αφήσει στην λήθη της παιδικής ηλικίας;
Πόσα δώρα έχει ακόμη και μία δύσκολη ζωή και δεν τα αναγνωρίζουμε;
Πόσες θετικές ιδιότητες που έχει ο καθένας μας δεν εκτιμώνται καταρχήν από τον ίδιο;

και τέλος,

κατά πόσο το ίδιο το γεγονός της ύπαρξης μας δεν φαίνεται να είναι συχνά αρκετό για να ζήσουμε δημιουργικά;

------------


Μία πρόσκληση για να κλείσουμε το καλοκαίρι όμορφα και αφυπνιστικά, πριν μπούμε για τα καλά σε ρυθμούς ρουτίνας.

Το εργαστήρι της νέας σεζόν έχει ως βασικό θέμα την εκτίμηση και την αναγνώριση, δύο βασικές ιδιότητες που επιτρέπουν την ευτυχία και κινητοποιούν για να φροντίζουμε ό,τι και όποιον το αξίζει.

Πρόκειται για μία βιωματική περιπέτεια η οποία θα πραγματοποιηθεί τόσο μέσα στο δραματοθεραπευτικό στούντιο, όσο και έξω από αυτό.  Σε αυτή την εναλλαγή του εσωτερικού με το εξωτερικό οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν τόσο μέσα από το βλέμμα που είναι στραμμένο στον εαυτό  όσο και με το βλέμμα που στρέφεται έξω από το ναρκισσιστικό περίβλημα. Όσοι συμμετέχουν, αφού προετοιμαστούν με δραματοθεραπευτικές τεχνικές αρχικά, θα γίνουν στην συνέχεια ερευνητές και κατά το τρίτο μέρος αυτή η εμπειρία θα μετουσιωθεί σε έργο. Στόχος είναι αφενός να ανακαλύψουν και αφετέρου να δημιουργήσουν μέσα από την βιωματική αυτή εμπειρία ένα νέο μνημονικό ίχνος στο οποίο μπορούν να ανατρέξουν αργότερα ώστε να γίνεται πιο μεστή και δημιουργική η καθημερινότητα.

Το εργαστήριο αυτό είναι ανοιχτό σε όποιον θέλει να το παρακολουθήσει. Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία στην δραματοθεραπεία, ούτε στις τέχνες εν γένει. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι αισθάνονται ότι τους αφορά το θέμα αρκεί να μην αντιμετωπίζουν δυσκολίες με το περπάτημα.

Προτείνεται ιδιαίτερα σε όσους αισθάνονται ότι δεν ευχαριστιούνται εύκολα, διακατέχονται από το αίσθημα ανικανοποίητου, αναζητούν έντονες εμπειρίες, σε όσους επίσης δυσφορούν με την καθημερινότητα ή αισθάνονται ότι η απαισιοδοξία τους αποτελεί εμπόδιο για καλή ζωή.


Michele Raguini “The rush for ice cream


-----------------
Προαπαιτούμενα: Άνετα παπούτσια, ρούχα που δεν μας ενοχλούν αν λερωθούν, νερό, smart-phone.
Προσφέρονται: σημειωματάρια και στυλό. Παγωτό!

Ιδέα, οργάνωση και συντονισμός του εργαστηρίου: Δήμητρα Σταύρου Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια.

Χρόνος: Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, 17.00-22.00
Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ.
Για την κράτηση θέσης είναι απαραίτητη η καταβολή του μισού ποσού (20 ευρώ) σε τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με αριθμό ΙΒΑΝ: GR77 0172 0430 0050 4302 0288 701

Επικοινωνία: τηλέφωνο: 2108064426., email: dimitrastav@yahoo.com 
Τόπος: Πολυχώρος θεραπείας και τέχνης. Πρεβέζης 18, 15121, Πεύκη (και περίχωρα)