Δραματοθεραπευτικές συνεδρίες εξ' αποστάσεως

Από το 2006 αξιοποιώ τις νέες τεχνολογίες για την εξ' αποστάσεως δραματοθεραπευτική εργασία.

Όλα ξεκίνησαν από ερευνητικές ομάδες που έγιναν στα πλαίσια της διδακτορικής διατριβής μου κατά τα έτη 2006-2008. Τα αποτελέσματα αυτών των παρεμβάσεων ήταν ενθαρρυντικά κι έτσι η δραματοθεραπεία μέσα από το διαδίκτυο και σε συνδυασμό με άλλα ψηφιακά μέσα έχει χρόνια γίνει μέρος της δουλειάς μου.

Απευθύνεται κυρίως σε τρεις πληθυσμούς: α) σε άτομα που ζουν μακριά αλλά θέλουν να δουλέψουν μέσω τεχνών από το διαδίκτυο που παρέχει την ασφάλεια της  κοινωνικής ανωνυμίας και του απορρήτου (κάτι που δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και με την φυσική παρουσία του ψυχολόγου σε μία μικρή επαρχιακή κωμόπολη ή χωριό) και β) σε ανθρώπους που δυσκολεύονται να μετακινηθούν είτε λόγω σωματικών δυσκολιών, είτε ψυχικών όπως είναι η περίπτωση της αγοραφοβίας, κάποιων κρίσεων πανικού κλπ.  γ) σε άτομα που ήταν σε ψυχοθεραπεία δια ζώσης μαζί μου και έφυγαν λόγω κάποιου μεταπτυχιακού, μετανάστευσης, επιστροφής στον γενέθλιο τόπο και δεν έχουν ολοκληρώσει την θεραπεία τους.

Στην περίπτωση της εξ' αποστάσεως ψυχοθεραπείας μέσω τεχνών απουσιάζουν κάποιες δραματοθεραπευτικές τεχνικές που έχουν κυρίως να κάνουν με την ενσωμάτωση του ρόλου, ωστόσο το ίδιο το μέσο μας προμηθεύει με νέες τεχνικές που βοηθούν στην ανάδειξη των ρόλων που παίζει ο καθένας στη ζωή του, πόσο λειτουργικοί είναι αυτοί οι ρόλοι, ποια είναι τα θέματα που απασχολούν την ζωή και με ποιον τρόπο συγκροτούνται σήμερα στον ψυχισμό του καθένα. Η τεχνική προσαρμόζεται ανάλογα με το επίπεδο εξοικείωσης με τις νέες τεχνολογίες του καθένα ξεχωριστά και με τα ψηφιακά μέσα που έχει στην διάθεσή του.

Παρόλη την αποτελεσματικότητά της, είναι μία ψυχοθεραπεία που όπως όλες οι ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις μέσω τέχνης, βασίζεται στην δημιουργικότητα και αξιοποιεί θεραπευτικά τον παιγνιώδη χαρακτήρα που η ίδια η τέχνη αλλά και η τεχνολογία μας εισάγουν.

Μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μου μέσω mail dimitrastav@yahoo.com
ή τηλεφωνικά: (+30) 2108064426 για περισσότερες πληροφορίες ή αίτημα ψυχοθεραπείας.