Η θεραπευτική κούκλα σε τρεις πράξεις (Δραματοθεραπευτικό Σεμινάριο-Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018)




Ένα δημιουργικό εργαστήριο με πρωταγωνίστρια την κούκλα-μαριονέτα που θα κατασκευαστεί για να προσεγγίσει θεραπευτικά (ως alter ego) ένα τραυματικό περιεχόμενο ή ένα ζήτημα που απασχολεί αυτόν τον καιρό τους συμμετέχοντες. 

Η μετουσίωση του τραυματικού σε τέχνη, σε νοηματοδοτημένη δράση, ανοίγει δρόμους επεξεργασίας και θεραπείας. Η τέχνη μετουσιώνει, το έργο μιλάει χωρίς να μιλάει και είναι σε θέση να δώσει κίνηση σε περιεχόμενα που δύσκολα προσεγγίζονται είτε γιατί είναι οδυνηρά, είτε γιατί είναι σε μεγάλο βαθμό ασυνείδητα, είτε γιατί το υποκείμενο αισθάνεται μπερδεμένο και δεν ξέρει τι ακριβώς του συμβαίνει οπότε δεν βρίσκει λόγια.

Παρόλο που ο χαρακτήρας του σεμιναρίου είναι κατά βάση καλλιτεχνικός, δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς καλλιτέχνης για να συμμετέχει. Η δημιουργικότητα είναι και σε αυτό το σεμινάριο πρωταρχικής σημασίας καθώς πέρα από την επαφή των μελών της ομάδας με τα υλικά για την κατασκευή της κούκλας οι συμμετέχοντες γίνονται δημιουργοί στήνοντας σκηνικά,  ή σκηνές, ορίζοντας φωτισμούς, ήχους κι άλλα σκηνικά στοιχεία ή και κείμενα.
-----
Σύλληψη/συντονισμός εργαστηρίου:  Δήμητρα Σταύρου Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια.

Τόπος Εργαστηρίου: Πολυχώρος Θεραπείας και Τέχνης, Πρεβέζης 18 Πεύκη.

Χρόνος: Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, 16.00-21.00 (με ένα διάλειμμα 20 λεπτών ενδιάμεσα).

Κόστος εργαστηρίου: 40 ευρώ (προπληρωμή του μισού ποσού, 20 ευρώ, σε λογαριασμό Τράπεζας 
Πειραιώς: ΙΒΑΝ: GR77 0172 0430 0050 4302 0288 701 για την κράτηση θέσης)

Τηλέφωνο για δηλώσεις συμμετοχής: 2108064426/6945350084.

(Παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής σε όσους το επιθυμούν).