Τι μπορεί να κάνει κανείς με μία εφημερίδα; (Εργαστήρι τεχνικών δραματοθεραπείας)

Έργο της Myriam Dion


Η εφημερίδα είναι ένα μοναδικό μέσο στα χέρια των θεραπευτών μέσω τέχνης, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, τεχνικές. Είναι ένα μέσο φτηνό και εύκολο να βρεθεί παντού.  Η πλούσια γκάμα των τεχνικών που βασίζονται στην εφημερίδα δεν είναι δυνατό να αποκαλυφθεί σε ένα μόνο σεμινάριο, ωστόσο σίγουρα θα πάρουμε μία καλή γεύση πολλών τεχνικών που μπορούν να λειτουργήσουν ως διαμεσολαβήσεις σε θεραπεία με διαφορετικούς πληθυσμούς και σε διαφορετικά πλαίσια. Ως μέσο θεραπείας, η εφημερίδα,μπορεί να είναι προβλητικό, αφηγηματικό, να χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη δημιουργίας ή ως καμβάς εικαστικών δράσεων.

Η ομάδα θα δουλέψει με εφημερίδες με ποικίλλους τρόπους και με τεχνικές που προέρχονται από διαφορετικά πεδία της δραματοθεραπείας, όπως από το θέατρο του καταπιεσμένου, μεθόδους των σουρεαλιστών, αφηγηματική δραματοθεραπεία (narrative dramatherapy), το θέατρο play back, θεωρία των ρόλων κ.ά.

Απευθύνεται σε δραματοθεραπευτές, αλλά και άλλους θεραπευτές που εργάζονται με καλλιτεχνική διαμεσολάβηση και ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η καλλιτεχνική ενασχόληση ή όσους τους ενδιαφέρει να εξερευνήσουν πλευρές του εαυτού τους.

Ημέρα και ώρα: Κυριακή 15 Μαρτίου 2020.  12.00-19.00
Χώρος: Πολυχώρος Θεραπείας και Τέχνης, Πρεβέζης 18, 15121, Πεύκη
Συντονίστρια σεμιναρίου: Δήμητρα Σταύρου, Ψυχολόγος-Δραματοθεραπεύτρια.
Κόστος σεμιναρίου: 40 ευρώ
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2108064426 και 6945350084.
Η θέση κρατείται με την καταβολή του μισού ποσού σε λογαριασμό Πειραιώς με ΙΒΑΝ: GR7701720430005043020288701

Για όποιον το χρειάζεται θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.