Συνέντευξη για το εθνόδραμα στην συνάδελφο δραματοθεραπεύτρια Βίβιαν Σιμάτου




 Η Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (ΕΔΠΕ) σε συνεργασία με το Boem Radio συνεχίζει και φέτος μια σειρά εκπομπών με θέμα την ψυχική υγεία, την τέχνη αλλά και τη σημασία της δημιουργικότητας και του παιχνιδιού στην πρόληψη και θεραπεία με όλους τους πληθυσμούς. Με ξεχωριστούς παρουσιαστές και καλεσμένους σε κάθε εκπομπή μέλη της Ένωσης συζητούν πάνω σε θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία μέσα από το πρίσμα της Δραματοθεραπείας και της Παιγνιοθεραπείας.

Σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι μαθαίνουμε να λειτουργούμε γνωσιακά και να αποφεύγουμε το συναίσθημα και το σχετίζεσθαι, η Δραματοθεραπεία και η Παιγνιοθεραπεία έρχονται να προσφέρουν έναν δίαυλο επικοινωνίας και σύνδεσης ανάμεσα στη λογική και το θυμικό, ανάμεσα στη σκέψη και το σώμα.
Μετά από 9 σχεδόν χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του Boem Radio τόσο στα εγχώρια όσο και στα διεθνή ραδιοφωνικά μέσα και ακολουθώντας τις νέες τάσεις της εποχής, το Boem συνεχώς εμπλουτίζεται και συνεχίζει το έργο του ακολουθώντας ένα από τα μεγαλύτερα trend της εποχής, το podcast.
Το πρώτο podcast της χρονιάς είναι με την ψυχολόγο-δραματοθεραπεύτρια Δήμητρα Σταύρου η οποία συζητά με τη θεατρολόγο- δραματοθεραπεύτρια Βίβιαν Σιμάτου για το Εθνόδραμα και τη Δραματοθεραπεία: