Δραματοθεραπευτικές δραστηριότητες για φέτος

Ανάλογα με τις ανάγκες σας και τον στόχο σας (εκπαιδευτικό ή θεραπευτικό) μπορείτε να συμμετέχετε σε αυτό που πιστεύετε ότι σας ταιριάζει. Αν χρειάζεστε βοήθεια σε αυτή την αναζήτηση, μπορούμε να το κάνουμε και μαζί σε κάποια συνάντηση μας.

Αν ενδιαφέρεστε για θεραπεία και πιστεύετε ότι στην ατομική ψυχοθεραπεία μπορείτε να λειτουργήσετε καλύτερα, πέρα από τις συνεδρίες αναλυτικής ψυχοθεραπείας, υπάρχει και η εναλλακτική των ατομικών δραματοθεραπευτικών συνεδριών, που μπορούν να πραγματοποιούνται στα γραφεία της Πεύκης ή της Αθήνας, ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας.

Αν η ομάδα σας ταιριάζει καλύτερα, πέρα από τη δυνατότητα συμμετοχής σας σε αναλυτική ψυχοθεραπευτική ομάδα, μπορείτε να ενημερωθείτε για την ομάδα Δραματοθεραπείας, η οποία βασίζεται αποκλειστικά στη Δραματοθεραπευτική μέθοδο.
Επίσης, για όσους από εσάς πιστεύετε ότι μπορείτε να εκφράζεστε εξίσου καλά με το λόγο όσο και μέσω των συμβολικών δραματοθεραπευτικών τεχνικών, προτείνεται η ομάδα με εναλλασσόμενες συνεδρίες δραματοθεραπείας και αναλυτικής ομαδικής ψυχοθεραπείας (εναλλάξ ανά βδομάδα).

Η λειτουργία των τρίωρων εργαστηρίων/σεμιναρίων δραματοθεραπείας, μία Κυριακή το μήνα σε απογευματινές ώρες επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Ο σκοπός των εργαστηρίων αυτών είναι αφενός η θεραπευτική δουλειά μέσω της δραματοθεραπευτικής μεθόδου στοχευμένη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Από την άλλη, τα εργαστήρια αυτά προσφέρουν την ευκαιρία σε επαγγελματίες του χώρου ψυχικής υγείας να έρθουν σε επαφή με την δραματοθεραπευτική μέθοδο. Είναι επίσης ιδανικά για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι η δραματοθεραπεία, να την γνωρίσουν και να δουν αν θα τους ταίριαζε ως μέθοδος ψυχοθεραπείας.
Αυτή τη χρονιά πρόκειται να λειτουργήσει τρίωρο εργαστήρι (τον Οκτώβριο με το ενδεχόμενο επανάληψης εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον) που απευθύνεται σε όσους προβληματίζονται πάνω στο θέμα ζεύγους. Στο εργαστήρι αυτό μπορούν να συμμετέχουν και τα δύο μέλη των ζευγαριών αλλά σε διαφορετική ομάδα εργασίας. Περισσότερες πληροφορίες

Δύωρα εργαστήρια, μία Τρίτη το μήνα (5-7 μ.μ.), πραγματοποιούνται για το 2009, σε συνεργασία με το κέντρο "ΨΥΧΟΔΟΣ". Κάποια από αυτά τα εργαστήρια είναι επαναληπτικά για όσους δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν, και κάποια με νέα θεματολογία και δραματοθεραπευτικές τεχνικές.

Σε περίπτωση που θέλετε να αξιοποιήσετε τη δραματοθεραπευτική μέθοδο μέσα στα πλαίσια εκπαίδευσης, επιμόρφωσης, ευαισθητοποίησης, παρέχεται η δυνατότητα συνεργασίας με σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων τα οποία στοχεύουν αποκλειστικά στον συγκεκριμένο πληθυσμό στον οποίο απευθύνονται (εταιρείες, κοινωνικές ομάδες, επαγγελματίες, μαθητές κ.ά.)και στις ανάγκες που εκφράζονται από το αίτημά σας.